Zes redenen waarom het schrijven van een autobiografie zo interessant is.

Een boek is het meest waardevolle
wat je jezelf en je kinderen kunt geven!

Veel mensen lopen jaren rond met het idee hun verhaal te schrijven. Ze beginnen, schrijven een hoofdstuk en daarna verdwijnen de losse pagina’s in een la om nooit meer ter hand te worden genomen. Zonde! Wil jij je verhaal schrijven, neem je schrijfwens voor 2018 serieus en schrijf het. Zes redenen waarom je volgend jaar aan een autobiografie moet beginnen.

#1 In jou zitten maar liefst vier generaties verstopt. Als je vader of moeder een karaktereigenschap heeft (of had) die jij ook hebt, is er een grote kans dat je opa of oma die ook heeft (of had). Jouw levensverhaal geeft je (klein)kinderen inzicht in hun wortels. Daar kan geen therapeut tegen op!
#2 Jouw boek zit tjokvol levenservaring die je aan je kinderen en kleinkinderen geeft als je het opschrijft. ‘Die zitten heus niet te wachten op mijn boek!’ O nee? Vraag het aan kinderen van wie de ouders er niet meer zijn. Wedden dat ze allemaal zeggen, ik wou dat ik zo’n boek had!
#3 Heb je geen kinderen? Schrijf tóch jouw waargebeurde verhaal. Voor jezelf, of publiceer het, want wie wet zijn er mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt.
#4 Schrijven over je leven ruimt op. Je weet beter waar je staat en wat je van de dingen vindt. Schrijven geeft je zoveel wijsheid dat je meer dan eens positief verrast zult worden.
#5 Het schrijven van jouw verhaal opent de deur naar gesprekken. Dat geldt zeker voor waargebeurde verhalen die voor familie of dierbaren bestemd zijn. Wie deelt, vermenigvuldigt.
#6 Als je schrijft, train je je hersenen. Schrijven is een mentale bezigheid en daarom een goede braintrainer.
Ben je er nu van overtuigd dat je jouw boek, jouw levensverhaal moet schrijven? Goed zo! Ga je dan nu ook beginnen met schrijven…?

De Lingst 73
6081 GK Haelen/gem.Leudal
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 24 75 0325

http://www.bouwtekst.nl
Alle rechten voorbehouden © , Bertheijnen.nl
Website beheer en onderhoud door LinQxx