Uw gids naar een boek of toekomst als schrijver!

Door Bert Heijnen

Je wil graag schrijven, maar je weet niet hoe te beginnen? Je bent gestart met schrijven maar vastgelopen? Wellicht kan jij de hulp van een schrijfcoach goed gebruiken. In deze blog leg ik je uit wat een schrijfcoach voor je kan betekenen.

Een schrijfcoach is een gids

Een schrijfcoach is een gids, en de beste tijd om een schrijfcoach in te huren is aan het begin van je schrijfproces. Natuurlijk kan ik je ook op het eind helpen, maar dan moeten we vaak ‘de omgekeerde weg’ afleggen. Uiteindelijk stop je dan meer geld, tijd en energie in het schrijven dan wanneer je vanaf het begin een schrijfcoach in de arm genomen zou hebben.

Het eerste contact

Het eerste contact tussen een schrijfcoach (ik) en de schrijver (jij) is een persoonlijk gesprek: een live ontmoeting, of een ontmoeting per telefoon of via skype. Dan stel ik je allerlei vragen over je schrijfproject en wat je wilt bereiken met je boek. Wanneer je een blokkade ervaart bij het schrijven, dan stel ik je daar vragen over en gaan we samen op zoek naar een oplossing.

Jouw boodschap

De bedoeling is dat alle expertise of kennis die jij hebt over een bepaald onderwerp, product of onderzoek, zijn weg vindt naar jouw doelgroep, in de vorm van een boek!

Jouw schrijfplanning

Als schrijfcoach help ik je bij het uitzetten van je boekstructuur en het opstellen van een schrijfschema. Yep, je leest het goed: samen gaan we je schrijfmomenten en de research voor je boek in je drukke agenda plannen. Samen bepalen we ook een deadline: de datum waarop je je manuscript of boek kant en klaar op je schrijftafel wil zien liggen. Tijdens je schrijfproces help ik je bij het vinden van je schrijfstem en bij het zetten van de toon en stijl van je boek. Hiervoor baseren we ons op je doelgroep (voor wie schrijf je) en op het genre van je boek (fictie of non-fictie).

Jouw ziel in je boek

Ik help je te ontdekken: wat werkt, wat werkt niet? Samen met jou bepalen we de kern, het hart en de ziel van je boek. Ik laat je zien hoe je op de beste manier je verzamelde materiaal kan gebruiken. Wat is belangrijk en wat neem je op in het boek? Wat kun je beter schrappen?

Redactie aan het eind

Aan het eind van het schrijfproces help ik je, indien gewenst, ook bij het redactionele werk: correctie, proeflezen en klaar maken voor druk.

Meer focus

Als schrijfcoach help ik je te focussen. Ik begeleid en moedig aan. Vergelijk het met een ‘personal trainer’ of een mentor.

De Lingst 73
6081 GK Haelen/gem.Leudal
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 24 75 0325

http://www.bouwtekst.nl
Alle rechten voorbehouden © , Bertheijnen.nl
Website beheer en onderhoud door LinQxx