Een muzikant met menselijke trekjes!


Toen Jack zei: “Ik heb de garagedeur gesloten, was voor mij het Slotconcert geslaagd!

Het was voor mij het hoogtepunt van het Slotconcert 2018. Niet Kensington, hoe goed ze ook speelden; niet de kapel van Kronenberg die als kartonnen klazen de Vippers muzikaal begeleidde naar het VIP-podium; niet het speenvarken dat gerookt en wel zijn weg vond tussen de late broodjes; niet de blote ‘pensen’ van de met bier doordrenkte jongeren die de treurige aftocht illustreren na een indrukwekkend feest. Nee, voor mij was het hoogtepunt dat ene moment dat de muzikant menselijke trekjes openbaarde.
Het moment dat zanger Jack Poels van Rowwen Heze tijdens het mini-concert in de VIP-tent even contact zocht met zijn vrouw Jolanda en vroeg of zei de sleutel had meegenomen? Hij had de garage gesloten! Menselijke trekjes waar ik enorm van kan genieten. Dat kleine jezelf zijn. Dat je tussen de beelden van die massamensen die straks voor je neus staan; je hoofd bij die eerste zo spannende akkoorden die de druk wegnemen; die laatste gorgel om je keel te schrapen voor je de bühne opgaat, dat je op dat moment je gedachten weet af te wenden naar het alledaagse
Dat ene moment
Al die gevoelens van toeleven en uitkijken naar, zitten opgesloten in dat moment. Het moment dat je de huis- en garagedeur achter je dichttrekt. Wetend dat het gaat gebeuren, het concert van het jaar in je eigen dorp, zoals je het omschreef aan de tafel bij RTL-Late Night.
Slotconcert toen al geslaagd
Voor mij was op het moment dat je die woorden tegen je vrouw uitsprak het Slotconcert volledig geslaagd. De muzikant die zijn menselijke kant laat zien, die in het grote het kleine niet vergeet. Ondanks dat je hoofd, zwanger van emoties, de beelden kleurt zoals die vanavond staan te gebeuren, laat je in twee zinnen zien dat dingen zo groot zijn als je ze zelf maakt. Ook wanneer het gaat om het grootste concert van het jaar. Voor mij was dit een bijzonder kijkje in de ziel van een muzikant. Nog nauwelijks begonnen was voor mij het Slotconcert 2018 volledig geslaagd en stierven alle akkoorden in de schoonheid van dit moment.
Bert Heijnen, 4.11.2018.

De Lingst 73
6081 GK Haelen/gem.Leudal
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 24 75 0325

http://www.bouwtekst.nl
Alle rechten voorbehouden © , Bertheijnen.nl
Website beheer en onderhoud door LinQxx