Schrijfblogs

Houd herinneringen levendig met:

Uw persoonlijke GEDENKBOEK

Verhalen die moeten voortleven!

Zijn zoon Rob was 21 jaar toen hij bij een verkeersongeval om het leven kwam. Om gevoelens van alle betrokkenen te delen, liet hij een boek maken waarin iedereen door middel van interviews of zelf geschreven teksten op zijn eigen manier de herinneringen en bijzondere momenten levendig houdt
Het werd een bijzonder boek…dat alle betrokkenen; ouders, zonen, dochters, familie, vrienden en bekenden nog regelmatig en inzien.
Hebt u ook belangstelling om in woord en beeld uw herinneringen of de herinneringen met uw overleden dierbare te laten voortleven, dan maak ik graag een afspraak om te praten over de mogelijkheden om te komen tot een waardevol gedenkboek. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat duit dae van Heijne allemaol?

“Ik wist niet dat jij buuttereedner was!! Het was zomaar een sympathieke opmerking op een verjaardagsfeestje. Ja, ja wat doet die Heijnen eigenlijk allemaal?
De vraag ontstond omdat ik op feestjes niet de blaasbalg uithang die de hele middag over zichzelf zit te lullen. Die zo nodig moet laten zien hoe goed hij is, of elk uur de drang heeft te bewijzen dat hij wat voorstelt. Ben je mal....We stellen allemaal heel veel of allemaal heel weinig voor,......................
Want op t eind komp de biej oew zelf terech!!
Liedjes, muziek maken, schaatsploeg SpaarSelekt met o.a. Peter Muller, Erben Wennemars, Gianni Romme, buuttereedner o.a. op LP Pierre Cnoops, boeken schrijven en ondersteunen bij het schrijven, het verzorgen van teksten en communicatie voor bedrijven, reisverhalen schrijven voor Interdijk in de zomer is geweldig leuk.

Een hoge communicatieve- en marketingwaarde tegen een betaalbare prijs.

PRESENTEER UW PRODUCTEN- EN PROJECTEN REDACTIONEEL IN DE VAKBLADEN!

Freepublicity heeft een hoge communicatie-waarde!

Freepublicity, of te wel het publiceren van redactionele artikelen/persberichten en reportages, in de vakbladen heeft een hoge communicatiewaarde. Je communiceert rechtstreeks met je doelgroep; je hebt een hoog lezersbereik en door verschijning in de bladen optimaliseer je het imago en de uitstraling van je bedrijf en je producten.

BLOG bij het overlijden van Pierre Cnoops

“Pierre, ich zal dich noojt vergaete!”

“De dood kent geen lieve kinderen!”, zegt het spreekwoord. Helaas, want zaterdag overleed Pierre Cnoops. Ik begreep al jong dat humor een essentieel onderdeel is van een gelukkig en gezond leven. Binnen die levensfilosofie was Pierre mijn grote voorbeeld. Een leven geboeid door zijn altijd aanwezige humor en een groot relativeringsvermogen dat hem - ondanks zijn enorme populariteit - altijd zichzelf deed blijven. De bescheidenheid waarmee hij zijn successen omarmde was zelfs krachtiger dan zijn grappen.

Blog: Een muzikant met menselijke trekjes!

Toen Jack zei: “Ik heb de garagedeur gesloten, was voor mij het Slotconcert geslaagd!

Het was voor mij het hoogtepunt van het Slotconcert 2018. Niet Kensington, hoe goed ze ook speelden; niet de kapel van Kronenberg die als kartonnen klazen de Vippers muzikaal begeleidde naar het VIP-podium;
niet het speenvarken dat gerookt en wel zijn weg vond tussen de late broodjes; niet de blote ‘pensen’ van de met bier doordrenkte jongeren die de treurige aftocht illustreren na een indrukwekkend feest. Nee, voor mij was het hoogtepunt dat ene moment dat de muzikant menselijke trekjes openbaarde.

Blog: Voor iedereen die in zijn dagelijks werk teksten schrijft of corrigeert

Verbeter je tekst!

Door Bert Heijnen

Wie geen professioneel tekstschrijver is, maar geregeld teksten moet schrijven en corrigeren, bied ik de mogelijkheid de kwaliteit van zijn eigen teksten te verbeteren. Ik reik je graag de middelen aan in de vorm van begeleiding, kennisoverdracht, maar vooral ook de handvatten om die eventuele onvolkomenheden van de tekst of tekstvoorbereiding aan het licht te brengen.

Blog: LATEN WE EENS STOEIEN OVER JOUW SCHRIJFAMBITIE!


SCHRIJVEN! VELEN ZIEN HET ALS EEN TALENT. IK NOEM HET LIEVER AANLEG DIE JE VERVOLGENS VANUIT EEN AMBITIE GAAT ONTWIKKELEN. WANT BEGINT NIET ALLES MET INTERESSE IN, MET GEBOEID RAKEN DOOR? DOOR ER VERVOLGENS VEEL TIJD IN TE STEKEN EN TE BLIJVEN OEFENEN, BRENG JE IETS TOT BLOEI. ZO WERD VAN GERWEN DE BESTE DARTER EN ROWWEN HÈZE EEN SUCCESVOLLE BAND. AMBITIE, GEDREVENHEID, DOORZETTINGSVERMOGEN EN GELOVEN IN. EN IK BELOOF JE: NAAST INSPIRATIE KOST HET VOORAL VEEL TRANSPIRATIE!

INSPIRATIE EN TRANSPIRATIE
“Persoonlijk ben ik blij dat ik mag schrijven. Ik zeg altijd: Ik kan niet anders! Fysiek werk ligt me niet zo. Ook ben ik niet de ‘gladde’ verkoper of de cijferneuker. Nee, schrijven is me op het lijf geschreven. Maar vooral ook iets waar ik me volledig in kan verliezen en kan uitleven Mijn gevoelens, mijn emoties, mijn kennis.

Blog: UW GIDS NAAR EEN BOEK OF TOEKOMST ALS SCHRIJVER!


JE WIL GRAAG SCHRIJVEN, MAAR JE WEET NIET HOE TE BEGINNEN? JE BENT GESTART MET SCHRIJVEN MAAR VASTGELOPEN? WELLICHT KAN JIJ DE HULP VAN EEN SCHRIJFCOACH GOED GEBRUIKEN. IN DEZE BLOG LEG IK JE UIT WAT EEN SCHRIJFCOACH VOOR JE KAN BETEKENEN.

EEN SCHRIJFCOACH IS EEN GIDS
Een schrijfcoach is een gids, en de beste tijd om een schrijfcoach in te huren is aan het begin van je schrijfproces. Natuurlijk kan ik je ook op het eind helpen, maar dan moeten we vaak ‘de omgekeerde weg’ afleggen. Uiteindelijk stop je dan meer geld, tijd en energie in het schrijven dan wanneer je vanaf het begin een schrijfcoach in de arm genomen zou hebben.

Blog: HOE VERBETER JE JE SCHRIJFSTIJL? - DE BASIS


Een verhaal kan nog zo bijzonder zijn, als de stijl waarin het geschreven is, niet deugt, is het niet om door te komen. Mogelijk dat je verhaal niet wordt uitgelezen. Jammer van de tijd en energie die je erin stak om het te schrijven. Daarom in dit artikel drie tips om je stijl te verbeteren.
Het gaat in de basis hierom: schrijfstijl hangt nauw samen met denk- en voorstellingspeil. Een oppervlakkige denker met weinig opmerkingsgave zal nooit verder komen dan het gebrekkig vertellen van een pover verhaal.

Blog: ZES REDENEN WAAROM HET SCHRIJVEN VAN EEN AUTOBIOGRAFIE ZO INTERESSANT IS


EEN BOEK IS HET MEEST WAARDEVOLLE WAT JE JEZELF EN JE KINDEREN KUNT GEVEN!

VEEL MENSEN LOPEN JAREN ROND MET HET IDEE HUN VERHAAL TE SCHRIJVEN. ZE BEGINNEN, SCHRIJVEN EEN HOOFDSTUK EN DAARNA VERDWIJNEN DE LOSSE PAGINA’S IN EEN LA OM NOOIT MEER TER HAND TE WORDEN GENOMEN. ZONDE! WIL JIJ JE VERHAAL SCHRIJVEN, NEEM JE SCHRIJFWENS VOOR 2018 SERIEUS EN SCHRIJF HET. ZES REDENEN WAAROM JE VOLGEND JAAR AAN EEN AUTOBIOGRAFIE MOET BEGINNEN.

#1 In jou zitten maar liefst vier generaties verstopt. Als je vader of moeder een karaktereigenschap heeft (of had) die jij ook hebt, is er een grote kans dat je opa of oma die ook heeft (of had). Jouw levensverhaal geeft je (klein)kinderen inzicht in hun wortels. Daar kan geen therapeut tegen op!
#2 Jouw boek zit tjokvol levenservaring die je aan je kinderen en kleinkinderen geeft als je het opschrijft. ‘Die zitten heus niet te wachten op mijn boek!’ O nee? Vraag het aan kinderen van wie de ouders er niet meer zijn. Wedden dat ze allemaal zeggen, ik wou dat ik zo’n boek had!

De Lingst 73
6081 GK Haelen/gem.Leudal
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 24 75 0325

http://www.bouwtekst.nl
Alle rechten voorbehouden © , Bertheijnen.nl
Website beheer en onderhoud door LinQxx